כדורית הדם האדומה (RBC) מכילה המוגלובין. הגלוקוז שבדם נדבק להמוגלובין שבכדורית. מאחר ואורך חיי בכדורית הינו 8-12 שבועות, עושים את הבדיקה כל שלושה חודשים. למניעת התפתחות מחלת סוכרת סוג 2, מומלץ לבצע אבחון מוקדם ככל האפשר. אמנם מדובר בתסמינים ולכן לא כדאי לחכות לפעם הבאה בה הרופא יבקש מכם לעשות בדיקת דם.
יש לציין, כי המוגלובין מסוכרר קיים באופן נורמלי אצל אנשים בריאים, אך רמתו בדם עולה בנוכחות ריכוזי סוכר (גלוקוז) גבוהים בדם לאורך זמן, כך קורה הדבר בחולי סוכרת. רמת ההמוגלובין המסוכרר משקפת את ממוצע ערכי הסוכר בדם בשלושת החודשים שקדמו לביצוע הבדיקה. ככל שרמת הסוכר בדם גבוהה יותר לאורך זמן, כך גם רמת המוגלובין מסוכרר.
טווח תקין: הרמה התקינה של HbA1c נחשבת ל- 3% עד 5.7%. רמת HbA1c בין 5.7% ל-6.6% תצביע על טרום סוכרת ורמת HbA1c מעל 7% היא סימן לסוכרת.
בשנת 1978 החליטו מומחים בתחום הסוכרת שתחום הנורמה העליון לגבי בדיקת סוכר בצום, הוא 140 מיליגרם לדציליטר. פרוש הדבר היה שאם הנבדק נמצא עם רמת גלוקוז בדמו הגבוהה מ-140 מיליגרם לדציליטר, הוא נחשב לסוכרתי. בשנת 1988, החליט פנל של מומחי סוכרת להוריד את רף הנורמה העליון של גלוקוזה מ-140 ל-126 מיליגרם לדציליטר, וכמו כן הגדיר תחום "אפור" חדש לגבי אלה המוגדרים כקדם-סוכרתיים (pre-diabetics) שערך הגלוקוזה בדמם הוא 110 עד 125 מיליגרם לדציליטר. מכל האמור מפיסקה הנ"ל ניתן להבין כי בכל פרק זמן מסויים מומחים קובלים שחולי סוכרת מוגדרים מרמות נמוכות יותר שלסוכר בדם (התחיל מערכים של 140 וירד לערכים של 110) ומי יודע מה צופן לנו העתיד!?
על כן, ניתן לומר בבטחה שצריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך כדי ורצוי למיד למניעת מחלת הסוכרת.
מספר מילים אודות מחלת הסוכרת, סוכרת הינה מחלה אנדוקרינית (הורמונאלית) - מטבולית המתאפיינת בריכוזי סוכר גבוהים בדם ובשתן. בלטינית שם המחלה הוא: דיאבטיס מליטוס (Diabetes mellitus) ופרושה: "שתן מתוק".
ד"ר יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופטית ותזונאי.מרצה ומלמד בתחומי התזונה, הרפואה והספורט. לפגישת ייעוץ בקליניקה: 0528567140
בקליניקה מטפל בחולי סוכרת, מחלות לב וכלי דם (כולסטרול) ועוד סוכרת מסוג 2, טיפול טבעי בסוכרת,תרופות לסוכרת, דיאטה מהירה, דיאטה, סוכרת מחלות לב וכלי דם.
ספרים שכתב: אבן הפינה בתחום פיתוח-הגוף", ספורטולוגיה - המדריך לספורטאים, סטרואידים כל מה שרצית לדעת! ולא העזת לשאול?.